Tavuk Kalamar (Çok Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler
- 800-900 gram tavuk göğsü
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı köri
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 diş sarımsak
Sosu için:
- 1 adet yumurta
- 1 şişe soda (maden suyu)
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 5 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı karbonat
Kızartmak için:
- Sıvı yağ
- Marine için gerekli malzemeleri karıştırma kabına alalım ve güzelce çırparak hazırlayalım.
- Tavuk etlerini küp küp doğrayıp hazırladığımız sosun içine boşaltalım ve güzelce karıştıralım.
- Üzerini streç film ile kapatalım ve en az iki saat kadar karışımı buzdolabında bekletelim. Zamanınız yoksa bekletmeden de hazırlayabilirsiniz ancak etlerinizi ne kadar çok marine ederseniz o kadar lezzetli ve yumuşak olacaktır.
- Daha sonra streci çıkartalım ve tavukları çok sıkıştırmadan çöp şiş çubuklarına dizelim.
- Yıkayıp saplarını kopardığımız çeri domatesleri ve doğradığımız yeşil biberleri de çöp şişlere dizdikten sonra pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine hepsini aralıklı olarak yerleştirelim.
- Önceden ısıttığımız 200°C fırında 30 dakika boyunca etlerimizi ve sebzelerimizi pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda nar gibi kızaran tavuk şişlerimiz servise hazır. Yanında pilav ile ya da marul, domates, ketçap, mayonez ile dürüm yaparak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.