Tavuk kalamar

Azra 

PRENSES

Azra 

PRENSES
Katılım
23 Ara 2023
Mesajlar
137
Tepkime puanı
217
Puanları
43
Konum
Giresun
17C56652 78DC 4DE2 B94B 7E0E2FBAABB2

Tavuk Kalamar (Çok Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler​

  • 800-900 gram tavuk göğsü
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 diş sarımsak
Sosu için:

  • 1 adet yumurta
  • 1 şişe soda (maden suyu)
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 5 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı karbonat
Kızartmak için:

  • Sıvı yağ
  • Marine için gerekli malzemeleri karıştırma kabına alalım ve güzelce çırparak hazırlayalım.
  • Tavuk etlerini küp küp doğrayıp hazırladığımız sosun içine boşaltalım ve güzelce karıştıralım.
  • Üzerini streç film ile kapatalım ve en az iki saat kadar karışımı buzdolabında bekletelim. Zamanınız yoksa bekletmeden de hazırlayabilirsiniz ancak etlerinizi ne kadar çok marine ederseniz o kadar lezzetli ve yumuşak olacaktır.
  • Daha sonra streci çıkartalım ve tavukları çok sıkıştırmadan çöp şiş çubuklarına dizelim.
  • Yıkayıp saplarını kopardığımız çeri domatesleri ve doğradığımız yeşil biberleri de çöp şişlere dizdikten sonra pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine hepsini aralıklı olarak yerleştirelim.
  • Önceden ısıttığımız 200°C fırında 30 dakika boyunca etlerimizi ve sebzelerimizi pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda nar gibi kızaran tavuk şişlerimiz servise hazır. Yanında pilav ile ya da marul, domates, ketçap, mayonez ile dürüm yaparak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
 

Konuyu görüntüleyenler

Ana Sayfa Register Log In
Üst