Zeytinyağlı Barbunya Tarifi Nasıl Yapılır?

Maximum 

EMEKTAR UYE

Maximum 

EMEKTAR UYE
Katılım
29 Haz 2023
Mesajlar
326
Tepkime puanı
166
Puanları
43
Konum
Belalim.Net

1689866354952


Zeytinyağlı Barbunya Tarifi İçin Malzemeler​

  • 500 gram barbunya (yaklaşık 2, 5 su bardağı kadar)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 adet küçük havuç
  • 1 adet patates
  • 1 tane soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 küp şeker
  • 1 tahta kaşığı domates salçası
  • Tuz (ben 1-2 tatlı kaşığı kullandım)
  • 1,5 litre sıcak su

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi Nasıl Yapılır?​


  1. Bir gün önceden, barbunyaları tuzlu soğuk suya koyup, ağzını kapakla kapatıyoruz. Ertesi gün barbunyalarımız şişmiş olacak.
  2. Suyunu süzüp yıkıyoruz ve tenceremize alıp, üzerini geçecek kadar su koyup kaynamaya bırakıyoruz. Yaklaşık 20-25 dakika sonra (bu süre barbunyanızın cinsine göre değişebilir) barbunyalarımız hafif yumuşamış olacak. Suyunu süzüp bir kenara alıyoruz.
  3. Ayrı bir tencereye sıvı yağı alalım, yemeklik doğranmış soğanı ve yarım ay şeklinde doğranmış havuçları alıp orta ateşte kavurmaya başlıyoruz.
  4. Sırasıyla ezilmiş veya rendelenmiş sarımsak, küp küp doğranmış patates, salçayı da alıp kavurmaya devam ediyoruz.
  5. Sonra süzmüş olduğumuz barbunyaları ilave edip, şekeri atıyoruz.
  6. En son 1,5 litre kadar sıcak su ve damak tadımıza göre tuzunu ilave edip, yemek iyice suyunu çekip, barbunyalar yumuşayıncaya kadar (gerekirse biraz daha su ilavesiyle) yemeğimizi pişiriyoruz.
  7. Pişen yemeği tencerenin içinde, kapağını açmadan, oda ısısına gelene kadar muhafaza ediyoruz.
  8. Oda ısısına geldikten sonra, buzdolabına kaldırıyoruz ve soğuyunca servis ediyoruz :) afiyet olsun.
 

Ekli dosyalar

  • 1689866343129.png
    1689866343129.png
    119.8 KB · Görüntüleme: 1
Son düzenleme:

Konuyu görüntüleyenler

Ana Sayfa Register Log In
Üst