- 4adetyumurta
- 2yemek kaşığıtereyağı
- 1tatlı kaşığıpul biber
- 1çay kaşığıkarabiber
- 1çay kaşığıkekik
Tereyağlı Yumurta Kapama Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurtaları katı kıvamda haşlayın. Haşlanan yumurtaları soğuk suda birkaç dakika bekletin ve soyun.
- Soyduğunuz yumurtaları boyuna 2 parçaya bölün.
- Tavaya tereyağını alın ve eritin. Üzerine tuz ve baharatları ekleyip karıştırın.
- Yumurtaların kestiğiniz kısımları tavaya gelecek şekilde koyun tuzu ve baharatları ekleyin. Kızgın yağı bir kaşık yardımıyla yumurtaların üzerine sürekli gezdirerek 1 dakika kadar pişirin.
- Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.