Favayı sadece bakladan mı yapıyorsunuz? Bir de mercimekle yapmayı deneyin! Muhteşem bir lezzet…
Malzemeler:
1 su bardağı kırmızı mercimek
2 su bardağı su
6 diş sarımsak
1/4 su bardağı zeytinyağı
1/4 su bardağı limon suyu
Tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Üzeri için
Sızma zeytinyağı
2 yemek kaşığı kavrulmuş dolmalık fıstık
Hazırlanışı:
Fırını 180 dereceye ayarlayın.
Kabukları soyulmamış sarımsakları yaklaşık 30 dakika pişirin.
Kabuklarından hafifçe sıkarak içlerini çıkartın.
Mercimekleri su ile birlikte orta ateşte kaynatın ve suyunu çekince ocaktan alın.
Blender’dan geçirerek pürüzsüz hale getirin.
Sarımsak, zeytinyağı, limon suyu, tuz, kimyon ve pul biber ekleyip karıştırın.
Servis kabına aktarın ve kurumaması için üzerini zeytinyağı ile kaplayın.
Üzerine dolmalık fıstık serpiştirip servis yapın.
Afiyet olsun!
Malzemeler:
1 su bardağı kırmızı mercimek
2 su bardağı su
6 diş sarımsak
1/4 su bardağı zeytinyağı
1/4 su bardağı limon suyu
Tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Üzeri için
Sızma zeytinyağı
2 yemek kaşığı kavrulmuş dolmalık fıstık
Hazırlanışı:
Fırını 180 dereceye ayarlayın.
Kabukları soyulmamış sarımsakları yaklaşık 30 dakika pişirin.
Kabuklarından hafifçe sıkarak içlerini çıkartın.
Mercimekleri su ile birlikte orta ateşte kaynatın ve suyunu çekince ocaktan alın.
Blender’dan geçirerek pürüzsüz hale getirin.
Sarımsak, zeytinyağı, limon suyu, tuz, kimyon ve pul biber ekleyip karıştırın.
Servis kabına aktarın ve kurumaması için üzerini zeytinyağı ile kaplayın.
Üzerine dolmalık fıstık serpiştirip servis yapın.
Afiyet olsun!