Küçük Mutfak Püf Noktaları

GuLce 

EMEKTAR UYE

GuLce 

EMEKTAR UYE
Katılım
28 Haz 2023
Mesajlar
1,853
Tepkime puanı
457
Puanları
83
Konum
Başkent
Tavanızı az yağladıktan sonra
fesleğen yapraklarını 3-5 dakika çevirin;
yemeklerinizi hem görsel,
hem de lezzet olarak renklendirecek
bir sonuç elde edeceksiniz.
 

GuLce 

EMEKTAR UYE

GuLce 

EMEKTAR UYE
Katılım
28 Haz 2023
Mesajlar
1,853
Tepkime puanı
457
Puanları
83
Konum
Başkent
Mayonez yaparken
zeytinyağı yerine susam yağı
kullanırsanız mayonez kolay bozulmaz.
 

GuLce 

EMEKTAR UYE

GuLce 

EMEKTAR UYE
Katılım
28 Haz 2023
Mesajlar
1,853
Tepkime puanı
457
Puanları
83
Konum
Başkent
Sucukları serin bir yerde asmak yetmez.
Zamanla üstlerini beyaz bir küf kaplar.
Zaman zaman sucukların üstünü,
yarıya kestiğiniz bir limonla silin.
Küflenmesini önlersiniz.
 

GuLce 

EMEKTAR UYE

GuLce 

EMEKTAR UYE
Katılım
28 Haz 2023
Mesajlar
1,853
Tepkime puanı
457
Puanları
83
Konum
Başkent
Baharatlar yemeklerimizin tadını kazanmasında vazgeçilmez yardımcımızdır. Kullandığınız baharatın yemeğinize istediğiniz tadı vermesi için aromasını kaybetmemiş olması çok önemlidir. Eğer baharatlarınızı kapalı dolapta saklarsanız, baharatlarınız aromasını yitirir. Bu nedenle baharatlarınızın aromasını yitirmemesi için, doğrudan güneş almayan raflarda saklamanız gerekir
 

GuLce 

EMEKTAR UYE

GuLce 

EMEKTAR UYE
Katılım
28 Haz 2023
Mesajlar
1,853
Tepkime puanı
457
Puanları
83
Konum
Başkent
Hazırladığınız pizza hamurunun
daha yumuşak olmasını istiyorsanız
hamuru hazırlarken sade un ile
patates nişastasını yarı yarıya kullanın
 

GuLce 

EMEKTAR UYE

GuLce 

EMEKTAR UYE
Katılım
28 Haz 2023
Mesajlar
1,853
Tepkime puanı
457
Puanları
83
Konum
Başkent
Mercimek çorbası, başlı başına
çok lezzetli ve vitaminli bir yemektir.
Eğer bu çorbanın daha besleyici olmasını istiyorsanız,
kaynama aşamasında içine 1 su bardağı erişte katabilirsiniz.
Bunun yanı sıra mercimeği çeşitli sebzelerle pişirirseniz
vitamin değeri daha da yüksek olur.
 

GuLce 

EMEKTAR UYE

GuLce 

EMEKTAR UYE
Katılım
28 Haz 2023
Mesajlar
1,853
Tepkime puanı
457
Puanları
83
Konum
Başkent
Kızartacağınız balıkların
çıtır çıtır olmasını istiyorsanız
balıkları una bulamadan önce süte batırın.
Daha kıtır olduklarını göreceksiniz.
 

GuLce 

EMEKTAR UYE

GuLce 

EMEKTAR UYE
Katılım
28 Haz 2023
Mesajlar
1,853
Tepkime puanı
457
Puanları
83
Konum
Başkent
Şekerlenmiş bal kavanozunu
içi sıcak su dolu bir kabın içine yerleştirin.
Su soğuduktan sonra bal da eski halini alacaktır
 

Konuyu görüntüleyenler

Ana Sayfa Register Log In
Üst