BF-Misafir
Forum Üyesi
BF-Misafir
Forum Üyesi
- Katılım
- 7 Ara 2023
- Mesajlar
- 71
- Tepkime puanı
- 71
- Puanları
- 18
Malzemeler
Şerbeti İçin;
Şerbeti İçin;
- 2 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- 2-3 damla limon suyu
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- Yarım su bardağı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Tarifimizi hazırlamaya ilk olarak şerbetinden başlayalım. Şerbeti için uygun bir tencereye şeker ve suyu alalım ve kaynatalım.
- Şerbetimiz kaynamaya başladıktan 15 dakika sonra limon suyunu ekleyelim ve 5 dakika daha kaynamaya bırakalım.
- Süre sonunda tenceremizi ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
- Keki için uygun bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri alalım, mikser yardımı ile köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Üzerine süt, yoğurt, sıvı yağ, un ve irmiği ilave edelim.
- Daha sonra vanilya ve kabartma tozunu da ekleyerek son kez tekrar çırpalım.
- Hazırladığımız hamurumu küçük boy yuvarlak borcama boşaltalım ve önceden ısıttığımız 180°C fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirelim.
- Soğuyan şerbetimizi ilk sıcağı çıkan tatlımızın üzerine gezdirelim ve buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
- Dinlenen ve şerbetini güzelce çeken tatlımız servise hazır. Afiyet olsun.