Çin’deki bilim insanları, insanların beyinlerini iç kulakları aracılığıyla bir bilgisayara bağlayabilen bir cihaz icat ettiler.
Pekin’deki Tsinghua Üniversitesi’nden bir ekip tarafından geliştirilen SprialE beyin-bilgisayar arayüzü (BCI), beyinle dijital bir bağlantı kurmak için esnek bir kulak içi malzeme kullanıyor.Bilim insanları, Elon Musk’ın liderlik ettiği şirketlereki gibi domuzların ve maymunların zihinlerini okuyabilen Neuralink test beyin çiplerini gören BCI teknolojisindeki son gelişmeleri takip ediyor.
Nihayetinde, teknoloji beyne “tam bant genişliğinde veri akışı” sunabilecek. Neuralink’in cihazının aksine, en son buluş, bilim insanlarının cihazı günlük kullanıma uygun hale getirdiğini iddia ettiği, kurulum için cerrahi veya diğer mikroiğne tabanlı invaziv yöntemler gerektirmeyen türden.
BCI’ları kulak yoluyla bağlamanın mevcut yöntemleri, kulak tıkaçları veya 3D baskılı ataşmanlar gibi destek sistemlerini içeriyor, ancak spiral tasarım, kullanıcının işitmesini engellemeden içeri ve dışarı kaydırılabileceği anlamına geliyor.