Bol Soslu Islak Kek Tarifi

GuLce 

EMEKTAR UYE

GuLce 

EMEKTAR UYE
Katılım
28 Haz 2023
Mesajlar
1,853
Tepkime puanı
457
Puanları
83
Konum
Başkent
1 çay bardağı (100 ml) yağ
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı vanilya
1 paket kabartma tozu
Sosu için:

2 yemek kaşığı (50 ml) yağ
Bir su bardağı süt
1 su bardağı su
3 yemek kaşığı tepeleme kakao
1 tepeleme yemek kaşığı un
1/2 su bardağı şeker

Yumurta ve şekeri karıştırma kabına alıp toz şekeri eriyinceye kadar mikserle çırpın.
Yağ ve sütü ekleyip karıştırma işlemine devam edin. Karışımın içerisine kakao, un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin.
Hazırladığınız kek harcından bir su bardağı ölçüsünde kenara ayırın. Kalan harcın içerisine un ve kabartma tozunu ekleyerek çırpmaya devam edin.
Tereyağı ile yağladığınız baton bir kek kalıbına hamuru döküp önceden ısıtılmış fırında, 190 derecede 20-25 dakika kadar pişirin. Fırından çıkan kekinizi soğumaya bırakın.
Bu sırada sosu için bir tencereye süt, su, yağ, kakao, un ve şekeri ekleyin. Şeker eriyip sosunuz koyulaşana kadar pişirin.
Hazırladığınız sosu kalıbından çıkardığınızda kekin üzerinde gezdirin. Yarım saat kadar bekleyip servis edin. Şimdiden afiyet olsun.
Sufle Tadında Islak Kek Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?

Kıvamlı bir ıslak kek yapmak istiyorsanız, ilk olarak malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Bu sayede kekin kıvamını tutturmanız daha kolay olacaktır.
Pişirme esnasında kullanacağınız kek kalıbının orta boyutlarda olması da oldukça önemlidir. Küçük kalıplar sosun emilmemesine, büyük kalıplar ise kekin çok ince olmasına neden olmaktadır.
Sıcak çikolata sosu, kek fırından çıkartıldıktan 10 dakika sonra üzerine dökülmelidir. Kekin ve sosun sıcak olması akışkanlığı daha yoğun bir hale getirecektir.
Kekin tamamını ıslatmak için, bıçak yardımıyla kek üzerinde ufak delikler açabilirsiniz. Sosu deliklere döktüğünüzde iç kısmınında emilmesini sağlayabilirsiniz.
 

Konuyu görüntüleyenler

Ana Sayfa Register Log In
Üst