Arama sonuçlarınız

  1. GuLce

    Küçük Mutfak Püf Noktaları

    Şekerlenmiş bal kavanozunu içi sıcak su dolu bir kabın içine yerleştirin. Su soğuduktan sonra bal da eski halini alacaktır
  2. GuLce

    Küçük Mutfak Püf Noktaları

    Kızartacağınız balıkların çıtır çıtır olmasını istiyorsanız balıkları una bulamadan önce süte batırın. Daha kıtır olduklarını göreceksiniz.
  3. GuLce

    Küçük Mutfak Püf Noktaları

    Mercimek çorbası, başlı başına çok lezzetli ve vitaminli bir yemektir. Eğer bu çorbanın daha besleyici olmasını istiyorsanız, kaynama aşamasında içine 1 su bardağı erişte katabilirsiniz. Bunun yanı sıra mercimeği çeşitli sebzelerle pişirirseniz vitamin değeri daha da yüksek olur.
  4. GuLce

    Küçük Mutfak Püf Noktaları

    Hazırladığınız pizza hamurunun daha yumuşak olmasını istiyorsanız hamuru hazırlarken sade un ile patates nişastasını yarı yarıya kullanın
  5. GuLce

    Küçük Mutfak Püf Noktaları

    Baharatlar yemeklerimizin tadını kazanmasında vazgeçilmez yardımcımızdır. Kullandığınız baharatın yemeğinize istediğiniz tadı vermesi için aromasını kaybetmemiş olması çok önemlidir. Eğer baharatlarınızı kapalı dolapta saklarsanız, baharatlarınız aromasını yitirir. Bu nedenle baharatlarınızın...
  6. GuLce

    Küçük Mutfak Püf Noktaları

    Sucukları serin bir yerde asmak yetmez. Zamanla üstlerini beyaz bir küf kaplar. Zaman zaman sucukların üstünü, yarıya kestiğiniz bir limonla silin. Küflenmesini önlersiniz.
  7. GuLce

    Küçük Mutfak Püf Noktaları

    Mayonez yaparken zeytinyağı yerine susam yağı kullanırsanız mayonez kolay bozulmaz.
  8. GuLce

    Küçük Mutfak Püf Noktaları

    Tavanızı az yağladıktan sonra fesleğen yapraklarını 3-5 dakika çevirin; yemeklerinizi hem görsel, hem de lezzet olarak renklendirecek bir sonuç elde edeceksiniz.
  9. GuLce

    Küçük Mutfak Püf Noktaları

    Taze nane, dereotu, fesleğen gibi otları bozulmadan saklamak için bu otları ince ince kıyıp porsiyon halinde folyoya sararak derin dondurucuda dondurabilirsiniz.
  10. GuLce

    Küçük Mutfak Püf Noktaları

    İncecik muz dilimleri bir pastayı çabucak süslemek için idealdir. Ancak muzlar kısa sürede kararabilirler. Muzların kararmaması için dilimleri önce istediğiniz boyutta kesip sonra limon suyuna bastırabilirsiniz
  11. GuLce

    Küçük Mutfak Püf Noktaları

    Rendelenmiş limon ve portakal kabuğunu tatlı, kek, pasta yapımında değişik aroma ve lezzet katması için tercih ederiz. Ancak portakal ve limonların kabuklarında lekeler oluşmuşsa rendelemeden önce ılık ve karbonatlı suda birkaç dakika bekletmeniz yeterli olacaktır.
  12. GuLce

    Küçük Mutfak Püf Noktaları

    Bazı fasulye konservelerinde hoşa gitmeyen bir tat bulunabilir. Bu fasulyeleri bol soğuk suda yıkadıktan sonra 2-3 dakika kadar da kaynar tuzlu suda bekletin. Kötü koku ve tat geçtiğini göreceksiniz.
  13. GuLce

    Küçük Mutfak Püf Noktaları

    Dolapta çürüyen maydanozlar için; maydanoz, dereotu, nane gibi çok çabuk bozulan yeşillikleri hiç zayi etmeden kullanmanın yolu; yıkadıktan sonra kesip buzlukta saklamak. Kesmeden cam kavanoza koyup alt katta da saklayabilirsiniz.
  14. GuLce

    Küçük Mutfak Püf Noktaları

    Fırında tavuk kızartacağınız zaman bir limonu ikiye bölüp, yarısını tavuğun üzerine bastırarak iyice sürün. Diğer yarısını ise tavuğun içerisine yerleştirin. Tavuğunuz nar gibi kızaracaktır.
  15. GuLce

    Küçük Mutfak Püf Noktaları

    Evinizde meyveli pasta yapıyorsunuz. Ama bir türlü sonuçtan memnun değilsiniz. Bazı meyvelerin tadı acımsı olur. Bu tadı çiğken fark edemeyiz. Meyveleri pastaya ilave etmeden önce tozşekere bulamayı sakın ihmal etmeyin.
  16. GuLce

    Küçük Mutfak Püf Noktaları

    Çocuklar meyveli gazozu çok sever. Çok tüketildiğinde çocuklar için zararlı olabilen bu içecekler yerine, portakal suyu hazırlayıp içine biraz maden suyu ilave ederseniz, gazoz istemekten vazgeçebilirler. Çocuklara, böylece sağlıklı bir içecek sunmuş olursunuz.
  17. GuLce

    Küçük Mutfak Püf Noktaları

    Fırında patates yapmadan önce 10-15 dakika haşlayın ve çatalla delin. Böylece daha kolay pişecektir.
  18. GuLce

    Küçük Mutfak Püf Noktaları

    Reçel yapacağınız meyvelerı iyice yıkayıp kurulamalısınız. Karıştırırken mutlaka tahta kaşık kullanmalısınız. Şekerlemeyi önlemek için, limon tozu yerine limon suyu kullanın. Kavanozlara koyduğunuzda, iyice soğumadan ve üzerindeki hava kabarcıklarını kağıt havlu ile almadan kavanozun ağzını...
  19. GuLce

    Küçük Mutfak Püf Noktaları

    Tazeliğini yitirmiş, pörsümüş yeşilliklerinizi canlandırmak için bunu deneyebilirsiniz: İki kaşık limon suyu karıştırılıp buzlu su dolu kabın içine koyun, 1 saat buzdolabında bekletin.
  20. GuLce

    Küçük Mutfak Püf Noktaları

    Börek veya poğaçaların daha güzel kızarması için üzerlerine yumurta sürülür, peki ama evde yumurta yoksa ne yapmalısınız? İşte pratik bir yöntem Biraz yoğurdu bir yemek kaşığı yağla karıştırıp sürün, hamur işlerinizin güzel bir renk aldığını göreceksiniz
Ana Sayfa Register Log In
Üst