
Ev Yapımı Beyti Sarma Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi için:
- 1adetsoğan
- 3dişsarımsak
- 1çay bardağıgaleta unu
- 1adetyumurta
- 1,5çay kaşığıtuz
- 1çay kaşığıkarabiber
- 1çay kaşığıpul biber
- 500gramdana kıyma(az yağlı)
- 1/2demetince kıyılmış maydanoz
- 5adetyufka(dikdörtgen kesilmiş)
Tereyağlı Salçalı Sos İçin:
- 2yemek kaşığıtereyağı
- 1,5yemek kaşığıdomates salçası
- 1çay bardağısu
- 1/2çay kaşığıtuz
Servis için:
- 1avuçkıyılmış maydanoz
- 2yemek kaşığısüzme yoğurt.
Ev Yapımı Beyti Sarma Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi için:
- 1adetsoğan
- 3dişsarımsak
- 1çay bardağıgaleta unu
- 1adetyumurta
- 1,5çay kaşığıtuz
- 1çay kaşığıkarabiber
- 1çay kaşığıpul biber
- 500gramdana kıyma(az yağlı)
- 1/2demetince kıyılmış maydanoz
- 5adetyufka(dikdörtgen kesilmiş)
Tereyağlı Salçalı Sos İçin:
- 2yemek kaşığıtereyağı
- 1,5yemek kaşığıdomates salçası
- 1çay bardağısu
- 1/2çay kaşığıtuz
Servis için:
- 1avuçkıyılmış maydanoz
- 2yemek kaşığısüzme yoğurt
- Soğan, sarımsak, galeta unu, yumurta, tuz, karabiber ve pul biberi robottan geçirip bir harç haline getirin.
- Tüm köfte malzemelerini bir kabın içerisine alın. Malzemeler birbirleriyle bütünleşene kadar güzelce yoğurun. Yoğurduktan sonra üzerini streç filmle sararak buzdolabında 20 dakika dinlendirin. Salçalı sosun malzemelerini bir tencereye alın ve koyulaşana kadar pişirin.
- Dinlenen köfte harcından orta boylarda bir kebaba yetecek kadar et alın. Hafif kalın olacak şekilde kebap gibi uzunlanmasına bir şekil verin.
- Dikdörtgen kestiğiniz yufkalardan birini tezgaha serin ve köftelerden birini yerleştirin. Salçalı sostan yufkaya sürün ve ardından yufkayı köfteye sarın. Tüm köfteler bitene kadar aynı işlemi uygulayın.
- Sardığınız köfteleri orta kalınlıkta olacak şekilde dilimleyin. Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aktarın ve 190 derecede ısıtılmış fırında kontrollü bir biçimde 30 dakika kadar pişirin.
- Pişen beyti sarmaları sunum tabağının kenarına doğru bir çember oluşturacak şekilde dizin. Üzerlerine salçalı sosu gezdirin.
- Son olarak tabağın ortasına yoğurt koyup maydanoz serpiştirin ve sarmaları servis edin. Afiyet olsun!