Yeni Başlayanlar İçin mIRC Scripting Görüntülü Dersler

SheqiL 

Belalim.Net ❤️
FORUM SAHIBI

SheqiL 

Belalim.Net ❤️
FORUM SAHIBI
Takım
Türkiye
mIRC scripting öğrenmek için birkaç farklı kaynağa başvurabilirsiniz. Görüntülü dersler, özellikle görsel ve adım adım rehberlerle mIRC script yazma sürecini daha anlaşılır hale getirebilir. Aşağıda mIRC scripting'i öğrenmek için görüntülü kaynaklar ve öneriler bulabilirsiniz:

1. YouTube Eğitim Kanalları

YouTube, mIRC scripting hakkında görsel dersler ve rehberler sunan çok sayıda kanal barındırır. Aşağıdaki YouTube kanalları, mIRC scripting hakkında detaylı dersler ve örnekler sunmaktadır:

• mIRC Tutorials Channel
    Bu kanal, mIRC scriptlerinin nasıl yazılacağı, temel komutlar, gelişmiş özellikler ve örnekler hakkında dersler içeriyor. Kanalda farklı seviyelere hitap eden dersler bulabilirsiniz.
    • Önerilen Video Başlıkları:
      • "mIRC Scripting Beginner Tutorial"
      • "How to Write mIRC Scripts"
      • "Advanced mIRC Scripting Techniques"
  • The mIRC Beginner's Guide
    Başlangıç seviyesindeki kullanıcılar için mIRC'i nasıl kullanmaya ve scripting yapmaya başladığınıza dair video rehberleri.
      • "Getting Started with mIRC"
      • "First Steps in mIRC Scripting"
      • "How to Automate Tasks in mIRC"
  • mIRC Tutorial by Seth (mIRC Tutorials)
    Bu kanal, mIRC scriptlerini daha detaylı olarak anlatan, çeşitli örneklerle pratik yapmayı sağlayan videolar sunmaktadır.
      • "Creating a Basic mIRC Bot"
      • "Scripting Commands and Aliases"
      • "Advanced Features in mIRC"

2. Udemy ve Diğer Eğitim Platformları

Udemy, Coursera, ve diğer çevrimiçi eğitim platformlarında, mIRC scripting öğrenmek için dersler mevcuttur. Bu derslerde video anlatımlar, örnekler, ve adım adım ilerleme sağlanır.

• Udemy: "mIRC Scripting 101"Bu kurs, başlangıç seviyesinden ileri düzeye kadar mIRC scripting öğretir. Video derslerde çeşitli mIRC komutları, değişkenler, alias'lar, ve olay yönetimi gibi konulara yer verilir.
    • Ders İçeriği:
      • mIRC Temelleri
      • İlk Scriptinizi Yazmak
      • Olaylar ve Hedefleme
      • Gelişmiş Script Yazma Teknikleri

3. Discord ve mIRC Toplulukları

mIRC kullanıcılarının toplandığı forumlar ve Discord sunucuları, öğrenmek isteyenler için mükemmel yerlerdir. Burada, diğer mIRC kullanıcılarıyla etkileşime geçebilir, sorular sorabilir ve başkalarının yazdığı scriptleri inceleyebilirsiniz.

• Discord Sunucuları:
    • "mIRC Scripts & Bot Development"
    • "IRC Bot Development"
    • "mIRC Scripting Help"
Bu topluluklarda, video rehberler ve kullanıcıların hazırladığı script örnekleri hakkında yardım alabilirsiniz.

4. mIRC Forumları ve Bloglar

mIRC ile ilgili forumlar ve bloglar da mIRC scripting hakkında faydalı içerik sağlar. Forumlarda genellikle adım adım rehberler ve örnekler bulunur.

• mIRC Scripting Forumları:
    • mIRC Official Forum
      üzerinde, mIRC scripting hakkında çok sayıda rehber ve kullanıcılar tarafından yazılmış script örnekleri bulabilirsiniz. Burada, yeni başlayanlar için temel derslerden, ileri düzey özelliklere kadar her şeyi keşfedebilirsiniz.
  • Bloglar ve Rehberler:
    • mIRC Scripting Guide (by mIRC.com)
      Bu rehber, mIRC scripting için temel komutlar ve işlevler hakkında derinlemesine bilgi verir. Çeşitli öğreticiler ve örnekler sunar.

5. Önerilen YouTube Videoları

• "mIRC Scripting Tutorial for Beginners"
    YouTube’da, mIRC scripting'e yeni başlayanlar için hazırlanan kapsamlı rehberler bulunabilir. Bu videolar genellikle mIRC arayüzünü tanıtır, temel komutlar ve script yazımını gösterir.
  • "How to Make Your Own mIRC Bot (Step by Step)"
    Bu video, bir IRC botu oluşturmak için gerekli temel script komutları hakkında rehberlik eder.

mIRC scripting'i öğrenmek, başlangıçta karmaşık görünse de videolu dersler, örnekler ve topluluklardan gelen destek ile çok daha kolay hale gelir. YouTube ve çevrimiçi eğitim platformları gibi kaynaklardan faydalanarak, mIRC scripting hakkında temel bilgileri öğrenebilir, adım adım daha karmaşık scriptlere geçiş yapabilirsiniz. Ayrıca, mIRC topluluklarında aktif olmak, gerçek dünya örneklerine dayalı script yazma becerilerinizi geliştirmede size yardımcı olacaktır.

Konuyu görüntüleyenler

Ana Sayfa Register Log In