Soğan Dolması

GuLce 

EMEKTAR UYE

GuLce 

EMEKTAR UYE
Katılım
28 Haz 2023
Mesajlar
1,853
Tepkime puanı
457
Puanları
83
Konum
Başkent
  • 4 adet iri kuru soğan
İç malzemesi için;
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı kıyma
  • 1 yemek kaşığı dereotu
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • bir buçuk yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Yeterinde tuz
İç malzememizi pirinçleri iyice yıkayıp karıştırıyoruz, soğanların üzerini ve altını cok az kesip soyuyoruz, derin bir tencerede bol suda içleri çıkana kadar hafif haşlıyoruz, (haşlanırken çatalla üzerine basın içi çıkmaya başladığında oldu demektir). Soğanın her yaprağına büyüklüğüne göre bir kaşıktan biraz az iç koyup sarın, düdüklü tencerede üzerine biraz sıvı yağ dökün, üzerine cok çıkmayacak şekilde (yaprak sarması usulu)su koyun biraz tuz ekleyin, düz bir tabak koyarak yaklaşık 25, 30 dakika pişirin, (iç soğanın büyüklüğüne göre artabilir, ayrıca tencerede aynı lezzeti vermiyor). Afiyet olsun.​


Nefisyemekler sitesinden alıntı
 

Konuyu görüntüleyenler

Ana Sayfa Register Log In
Üst