Malzemeler
- 4 adet iri kuru soğan
İç malzemesi için;
- 2 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı kıyma
- 1 yemek kaşığı dereotu
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- bir buçuk yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- Yeterinde tuz
Yapılışı
İç malzememizi pirinçleri iyice yıkayıp karıştırıyoruz, soğanların üzerini ve altını cok az kesip soyuyoruz, derin bir tencerede bol suda içleri çıkana kadar hafif haşlıyoruz, (haşlanırken çatalla üzerine basın içi çıkmaya başladığında oldu demektir). Soğanın her yaprağına büyüklüğüne göre bir kaşıktan biraz az iç koyup sarın, düdüklü tencerede üzerine biraz sıvı yağ dökün, üzerine cok çıkmayacak şekilde (yaprak sarması usulu)su koyun biraz tuz ekleyin, düz bir tabak koyarak yaklaşık 25, 30 dakika pişirin, (iç soğanın büyüklüğüne göre artabilir, ayrıca tencerede aynı lezzeti vermiyor). Afiyet olsun.
Nefisyemekler sitesinden alıntı