Malzemeler
500 gram un (5 su bardağı)
50 ml zeytinyağı (1/4 (çeyrek) su bardağı)
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tutam toz tarçın
250 ml ılık su (1 su bardağından biraz fazla)
1 paket instant maya (suda eritilmeyenlerden)
1 su bardağı dolusu kuru üzüm (çoğaltılabilir)
Kuru Üzümlü Ekmek (Çörek Tadında) Tarifi Yapılışı
Unu, tuzu, zeytinyağını, mayayı, tarçını, şekeri, kuru üzümü ve ılık suyu iyice yoğurun ve 30 dakika mayalandırın.
Mayalandırmanın en basit yolu fırınınızı 40 dereceye alıp kapatın ve hamurunuzu streç sarıp fırına atın.
Süre sonunda hamurunuzu yoğurup gazını alın ve ister benim yaptığım gibi önceden yağladığınız dikdörtgen bir kalıba yada tercihinize göre somun şekli vererek tekrar fırınınıza mayalanmaya bırakın.
Fırınınız soğuduğu için gene 40 derece ısıtıp kapatın.
Ekmeğinizin üzerine bıçakla çizikler atabilirsiniz desen oluşması için.
Süre sonunda fırınınıza 180 dereceye alın ve 30 ile 35 dakika kapağını hiç açmadan pişirin.
Fırından çıkar çıkmaz peçete ile hafif zeytinyağı sürün.
500 gram un (5 su bardağı)
50 ml zeytinyağı (1/4 (çeyrek) su bardağı)
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tutam toz tarçın
250 ml ılık su (1 su bardağından biraz fazla)
1 paket instant maya (suda eritilmeyenlerden)
1 su bardağı dolusu kuru üzüm (çoğaltılabilir)
Kuru Üzümlü Ekmek (Çörek Tadında) Tarifi Yapılışı
Unu, tuzu, zeytinyağını, mayayı, tarçını, şekeri, kuru üzümü ve ılık suyu iyice yoğurun ve 30 dakika mayalandırın.
Mayalandırmanın en basit yolu fırınınızı 40 dereceye alıp kapatın ve hamurunuzu streç sarıp fırına atın.
Süre sonunda hamurunuzu yoğurup gazını alın ve ister benim yaptığım gibi önceden yağladığınız dikdörtgen bir kalıba yada tercihinize göre somun şekli vererek tekrar fırınınıza mayalanmaya bırakın.
Fırınınız soğuduğu için gene 40 derece ısıtıp kapatın.
Ekmeğinizin üzerine bıçakla çizikler atabilirsiniz desen oluşması için.
Süre sonunda fırınınıza 180 dereceye alın ve 30 ile 35 dakika kapağını hiç açmadan pişirin.
Fırından çıkar çıkmaz peçete ile hafif zeytinyağı sürün.