Malzemeler
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı bal
150 gram un
250 gram peynir
1 tatlı kaşığı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yapılışı
1.*Şekeri, kabartma tozunu ve peyniri bir kabın içerisinde karıştırın.
2.*Vanilya, un, irmik ve yumurtayı ekleyerek, mikserle karıştırın.
3.*Hamur ele yapışmayacak kıvama gelince, streç filme sarıp, 20 dakika kadar buzdolabında bekletin.
4.*Hamurdan küçük parçalar koparıp, yuvarlak şekil verin.
5.*Hamurları hazırladıktan sonra, tavaya yağ döküp, kızartın.
6.*Tatlıyı, ekşi krema, vişne sosu ve yaban mersini ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı bal
150 gram un
250 gram peynir
1 tatlı kaşığı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yapılışı
1.*Şekeri, kabartma tozunu ve peyniri bir kabın içerisinde karıştırın.
2.*Vanilya, un, irmik ve yumurtayı ekleyerek, mikserle karıştırın.
3.*Hamur ele yapışmayacak kıvama gelince, streç filme sarıp, 20 dakika kadar buzdolabında bekletin.
4.*Hamurdan küçük parçalar koparıp, yuvarlak şekil verin.
5.*Hamurları hazırladıktan sonra, tavaya yağ döküp, kızartın.
6.*Tatlıyı, ekşi krema, vişne sosu ve yaban mersini ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.