Kaç Kişilik : 6
Hazırlama Süresi : 15 dk
Pişirme Süresi : 30 dk
Malzemeler :
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı (arzuya göre)
- 2 adet kuru soğan (piyazlık doğranmış)
- 5 adet orta boy havuç (rendelenmiş)
- 400 gram kuşbaşı kuzu eti
- 3 su bardağı baldo pirinç (yıkanmış,süzülmüş)
- 2 baş sarımsak
- 4,5 su bardağı sıcak su (arzuya göre et veya sebze suyu)
- 1/2 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Nasıl Yapılır?
1- Yarım su bardağı sıvı yağ ile tereyağını pilav tenceresinde eritin.
2- Piyazlık doğradığınız soğanları ekleyin ve hafif karamelize oluncaya kadar kavurun.
3- Kuşbaşı etleri tencereye ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurun.
4- Etler suyunu çekip kavrulduktan sonra rendelenmiş havuçları ekleyin ve karıştırın.
5- Havuçlar yumuşayınca pirinçleri ekleyin ve 3 dakika kadar kavurun.
6- Su, tuz ve karabiberi de ekledikten sonra karıştırın ve 2 baş sarımsağı pilavın ortasına koyup hafifçe bastırın ve kapağını kapatın.
7- 5 dakika harlı ateşte, 10 dakika kısık ateşte pişirdikten sonra servis edin.
Hazırlama Süresi : 15 dk
Pişirme Süresi : 30 dk
Malzemeler :
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı (arzuya göre)
- 2 adet kuru soğan (piyazlık doğranmış)
- 5 adet orta boy havuç (rendelenmiş)
- 400 gram kuşbaşı kuzu eti
- 3 su bardağı baldo pirinç (yıkanmış,süzülmüş)
- 2 baş sarımsak
- 4,5 su bardağı sıcak su (arzuya göre et veya sebze suyu)
- 1/2 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Nasıl Yapılır?
1- Yarım su bardağı sıvı yağ ile tereyağını pilav tenceresinde eritin.
2- Piyazlık doğradığınız soğanları ekleyin ve hafif karamelize oluncaya kadar kavurun.
3- Kuşbaşı etleri tencereye ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurun.
4- Etler suyunu çekip kavrulduktan sonra rendelenmiş havuçları ekleyin ve karıştırın.
5- Havuçlar yumuşayınca pirinçleri ekleyin ve 3 dakika kadar kavurun.
6- Su, tuz ve karabiberi de ekledikten sonra karıştırın ve 2 baş sarımsağı pilavın ortasına koyup hafifçe bastırın ve kapağını kapatın.
7- 5 dakika harlı ateşte, 10 dakika kısık ateşte pişirdikten sonra servis edin.