Oldukça sağlıklı bir yemek tarifi olan imambayıldı, zeytinyağlı yemekler arasında her zaman beğenilen bir tarif olmuştur. şimdi imambayıldıyı bir de nar ekşisiyle deneyin.
Malzemeler:
4 patlıcan
Yarım çay bardağı organik sızma zeytinyağı
2 orta boy soğan
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 dolmalık kırmızıbiber
1 dolmalık yeşil biber
Yarım su bardağı su
Nar ekşisi
Tuz
Karabiber
Kızartmak için
Riviera zeytinyağı
Hazırlanışı:
Patlıcanları alacalı soyun.
Ortadan ikiye kopmayacak şekilde enine kesin.
Patlıcanların zeytinyağında kızartın.
Soğanları piyazlık, biberleri jülyen doğrayın.
Sarımsakları kıyın.
Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğanı kısık ateşte kavurun.
Soğan karamelize olunca kıyılmış sarımsağı ilave edin.
Salçayı ilave edin ve sotelemeye devam edin.
Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocağı kapatın.
Patlıcanları tepsiye dizip ortalarına hazırladığınız iç malzemeyi paylaştırın.
İki parça jülyen doğranmış yeşil ve kırmızı dolmalık biberleri yerleştirin.
Tepsiye su ekleyip 180 derece fırında 15 dakika pişirin.
Üzerlerine nar ekşisi gezdirip ılık servis yapın.
Afiyet olsun!
Malzemeler:
4 patlıcan
Yarım çay bardağı organik sızma zeytinyağı
2 orta boy soğan
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 dolmalık kırmızıbiber
1 dolmalık yeşil biber
Yarım su bardağı su
Nar ekşisi
Tuz
Karabiber
Kızartmak için
Riviera zeytinyağı
Hazırlanışı:
Patlıcanları alacalı soyun.
Ortadan ikiye kopmayacak şekilde enine kesin.
Patlıcanların zeytinyağında kızartın.
Soğanları piyazlık, biberleri jülyen doğrayın.
Sarımsakları kıyın.
Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğanı kısık ateşte kavurun.
Soğan karamelize olunca kıyılmış sarımsağı ilave edin.
Salçayı ilave edin ve sotelemeye devam edin.
Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocağı kapatın.
Patlıcanları tepsiye dizip ortalarına hazırladığınız iç malzemeyi paylaştırın.
İki parça jülyen doğranmış yeşil ve kırmızı dolmalık biberleri yerleştirin.
Tepsiye su ekleyip 180 derece fırında 15 dakika pişirin.
Üzerlerine nar ekşisi gezdirip ılık servis yapın.
Afiyet olsun!