Tavuk için:
400 gram tavuk göğsü
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı pul biber
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
2 yemek kaşığı yer fıstığı
Marine için:
1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 tatlı kaşığı pirinç sirkesi
2 tatlı kaşığı soya sosu
Sosu için:
3 yemek kaşığı soya sosu
2 yemek kaşığı su
1 tatlı kaşığı toz şeker
Nasıl Yapılır
Öncelikle tavuk göğsünü kuşbaşı şeklinde doğrayın. Üzerine yağ, pirinç sirkesi, nişasta ve soya sosunu ekleyerek karıştırın.
Tavukların üzerini streçle sarıp, buzdolabında 30 dakika bekletin.
Marine edilen tavukları, az miktarda yağ eklenmiş tavada kızarıncaya kadar pişirin. Ardından kenara alın.
Tavaya yağ, sarımsak ve pul biberi ekleyip 1 dakika pişirin.
Üzerine kızarmış tavukları ve yer fıstıklarını ekleyerek 2 dakika boyunca pişirin.
Bir kasede sos malzemelerini karıştırın. Hazırladığınız yemeği servis tabağına alın ve üzerine sosunu ekleyin.
Yemeği güzelce karıştırdıktan sonra, üzerine ince doğranmış taze soğan ve susam ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
400 gram tavuk göğsü
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı pul biber
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
2 yemek kaşığı yer fıstığı
Marine için:
1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 tatlı kaşığı pirinç sirkesi
2 tatlı kaşığı soya sosu
Sosu için:
3 yemek kaşığı soya sosu
2 yemek kaşığı su
1 tatlı kaşığı toz şeker
Nasıl Yapılır
Öncelikle tavuk göğsünü kuşbaşı şeklinde doğrayın. Üzerine yağ, pirinç sirkesi, nişasta ve soya sosunu ekleyerek karıştırın.
Tavukların üzerini streçle sarıp, buzdolabında 30 dakika bekletin.
Marine edilen tavukları, az miktarda yağ eklenmiş tavada kızarıncaya kadar pişirin. Ardından kenara alın.
Tavaya yağ, sarımsak ve pul biberi ekleyip 1 dakika pişirin.
Üzerine kızarmış tavukları ve yer fıstıklarını ekleyerek 2 dakika boyunca pişirin.
Bir kasede sos malzemelerini karıştırın. Hazırladığınız yemeği servis tabağına alın ve üzerine sosunu ekleyin.
Yemeği güzelce karıştırdıktan sonra, üzerine ince doğranmış taze soğan ve susam ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.