Neler yeni

İsveç köftesi tarifi

GuLce 

EMEKTAR UYE
Mesajlar
1,853
Puanları
83
Tepkime puanı
460
Konum
Başkent
Malzemeler

Köftesi için:

500g dana az yağlı kıyma

1 adet rendelenmiş soğan

2 diş rendelenmiş sarımsak

3 yemek kaşığı galeta unu

4 yemek kaşığı süt

1 adet yumurta

1 çay kaşığı karabiber

Tuz

Sosu için:

1 dolu yemek kaşığı tereyağ

1.5 yemek kaşığı un

300 ml et suyu

100ml krema

3 yemek kaşığı soya sosu

1 tatlı kaşığı hardal

Karabiber

İsveç köftesi nasıl yapılır?

1. Köfte için bütün malzemeleri güzelce yoğurup elinizi ıslatarak ceviz büyüklüğünde toplar elde edin.

2. Üzerini streçleyip en az 30 dk dolapta bekletin.

3. Daha sonra köfteleri fırın kabına alıp 180 derce fırında ara ara ters yüz ederek 30 dk pişirin.

4. Sosu için uygun tencere tereyağını alın ve köpük köpük olana kadar kızdırın.

5. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.

6. Et suyunu azar azar ilave edın ve aynı anda karıştırın.

7. Kıvam alığında kremayı ekleyin karıştırmaya devam edin.

8. Soya sosu ve hardalı ekleyip karıştırmaya devam edin.

9. Son olarak bir çay kaşığı kadar karabiber ekleyip 1-2 dk kadar kısık ateşte pişirin ve sonrasında ocaktan alın. (soya sosu eklemek istemeyenler onun yerine tuz ekleyip ayni şekilde pişirebilir.)
 

Konuyu görüntüleyenler

  • Üst