Malzemeler
- 5-6 adet patlıcan
- 3 adet soğan
- 6-7 diş sarımsak
- 4 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı biber
- 250 gram mantar
- 3 adet rendelenmiş domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım demet maydanoz ( Ben sevmiyorum kullanmıyorum ama keyfinize damak tadınıza kalmış )
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Kekik
- Sebze baharatı
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı salça
- İlk olarak patlıcanları çizgili soyup tuzlu suda yarım saat bekletip, kurulayıp üzerine biraz sıvı yağ sürüp yağlı kâğıt serili tepsiye dizip ısıtılmış fırında kızartın. ( isteyen tavada kızartabilir)
- Tavaya yemeklik doğranmış soğanı ilave edip, zeytinyağı ekleyip kavuruyoruz.
- Ardından küçük doğranmış sarımsağı küçük doğranmış biberleri ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Küçük doğranmış mantarları ekleyip karıştırıyoruz.
- Ardından salça ve rendelenmiş domatesi ekleyip tuz ve baharatları ilave edip domatesler suyunu çekene kadar pişirilir. Son olarak küçük doğanmış maydanozlar eklenir karıştırılır, ocaktan alınır.
- Kızarmış olan patlıcanları borcama alıp ortasını çatalla iyice açıp hazırladığımız iç harcını patlıcanların ortasına eşit şekilde dolduruyoruz.
- Sosu için; 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 su bardağı sıcak su ile hazırlanan sosu patlıcanların üzerine gezdirilir. Isıtılmış fırında 190 derecede yaklaşık 30-35 dk kadar pişirilir.