Malzemeler:
1 tüm tavuk
1 adet soğan
4 su bardağı un
2 su bardağı tavuk suyu
1 tatlı kaşığı tuz
10 - 15 diş sarımsak
Yapılışı:
İlk olarak tavuğu ve soğanı haşlayın. Tavuk haşlandıktan sonra hamuru yoğurmaya başlayın. Tavuk suyunu sıcak ekleyip yoğurursanız daha lezzetli olacaktır. Burada püf noktası hamurun sertliği olduğunu belirtelim. Ardından hamurları bezelere bölün. Bezeleri elinizle incelterek ve uzatarak ince bir rulo şekline getirin. Sonrasında bu rulo şekline getirdiğiniz hamurları 3-4 parmak uzunluğunda bölün ve asıl önemli noktaya gelin. Burada hamurun ucuna bastırarak ve hamura bir güç uygulayarak kendinize doğru çekin. Hamurun iki taraftan da içe dönmesi gerekiyor. Bu parçaları bir tepsiye tek tek dizin. Sonrasında geniş bir tencereye su ve tavuk suyu ekleyin ve kaynatın. Kaynadıktan sonra gılnışları atın. Suyun yüzeyine çıkana kadar pişirin. Sonrasında bir tepsiye alın. Gılnışlar pişerken bir yandan sarımsak sosunu hazırlayın. 10-15 diş sarımsağı soyun ve ezin. Biraz normal su biraz da hamurları pişirdiğiniz sudan ekleyip karıştırın. Küçük kaselere bölün. Gılnışların yanında servis edin, gılnışları bu sarımsaklı sosa batırıp batırıp yiyin