Firikli Acur Dolması

GuLce 

EMEKTAR UYE

GuLce 

EMEKTAR UYE
Katılım
28 Haz 2023
Mesajlar
1,853
Tepkime puanı
457
Puanları
83
Konum
Başkent
Malzeme
500 gr. yağlı kıyma
1 kaşık domates salçası-biber salçası
250 gr. bulgur, 250 gr. firik
2 kg. acur
2 baş kurusoğan
1 baş sarımsak
Tuz,kırmızıbiber,karabiber
Yeteri kadar su

Tarifi
Acurlar yıkanır, başları kesilir, acurun acı kısmı gidene kadar oyulur. Oyulan acurların içine karabiber ve tuz karışımı sürülür. Bir kap içerisine bulgur, firik, et, salçalar, ince doğranmış soğan ve sarımsaklari tuz, karabiber ve kırmızıbiber konarak biraz yoğrulur. Hazırlanan bu karışım acurların içine yarısını biraz geçecek şekilde doldurulur.

Önceden kesilen acur başları ile acurların ağzı kapatılarak tencereye dizilir. Dolmanın yüzüne çıkacak şekilde su konur. Suyuna bir parça tuz atılır ve ocağa konur. Kaynamaya başladığında ocağın kısılır ve dolmalar pişinceye kadar kısık ateşte bekletilir. Servise sunulur.
 

Konuyu görüntüleyenler

Ana Sayfa Register Log In
Üst