Malzemeler:
Hamur için:
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı eritilmiş tereyağı
1/2 paket yaş maya
3 su bardağı un
Tuz
İç harcı için:
500 gram az yağlı kıyma
3 adet soğan
3-4 adet sivri biber
3 adet domates
2 diş sarımsak
1 kaşık salça biber
Tuz
Üzeri için:
1 adet yumurta
Yapılışı:
İlk olarak hamurunu yoğurun ve yarım saat mayalanması için bekletin.
İç harcı için; soğan, biber ve domates ve sarımsağı küp küp doğrayın ve kıymayla karıştırın. Ardından salça, pul biber ve tuzu da ekleyip karıştırın.
Yuvarlak bir fırın tepsisini yağlayın. Hamurun yarısını merdane yardımıyla tepsinin boyutundan biraz büyük olacak şekilde açın. Tepsiye yerleştirin. İç harcı da hamurun üzerine yayın. Kalan hamuru da açıp harcın üzerine kapatın. Hamurun üzerine çay tabağı büyüklüğünde bir delik açın. Hamurun üzerine yumurta sürün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Servise hazır.