Fesleğenli Domatesli Tartlar Tarifi

GuLce 

EMEKTAR UYE

GuLce 

EMEKTAR UYE
Katılım
28 Haz 2023
Mesajlar
1,853
Tepkime puanı
457
Puanları
83
Konum
Başkent
Malzemeler
Hamur için
3 adet fesleğenin yaprakları
75 gr. tereyağı
150 gram un
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı soğuk su
Bir çimdik tuz
Dolgu için
150 gr. çeri domates
100 gr. mini mozzarella peyniri (yaklaşık 8 adet)
1 yumurta
50 gr. krema
tuz, biber
hindistan cevizi
Yapılışı
Fesleğenler, yıkanır, kurutulur ve yaprakları doğranır. Un ile doğranmış tereyağı, tuz, yumurta sarısı, su ve fesleğen bir kap içinde ve yoğrulup pürüzsüz bir hamur kıvamına getirilir. Buzdolabında 30 dakika folyo ile sarılarak bekletilir. Domatesler yıkanır, kurutulur ve ikiye kesilir. Mozzarella peynirleri poşetten çıkarılıp yarıya kesilir. Baharatlar ile krema ve kalan yumurta akı, tuz ile çırpılıp lezzetlendirilir. Hamur buzdolabından çıkartılıp 5 adet top olarak ayrılır. Her biri yaklaşık 12 cm çapında ve 2-3 mm kalınlığında açılır.5 adet cupcake kalıbı tereyağı ile yağlanıp un serpilir. Hepsinin içi hamur ile kaplanır. Fazlalıklar kesilir.Hamura bir çatal ile delikler açılır. Kremalı yumurta karışımı öncelikle hamurlar zerine sürülerek paylaştırlır.Sonra domatesler ve peynir ile süslenir. 175 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirilir.Soğuyunca şeritler halinde kesilmiş fesleğen yaprakları ile süsleyerek servis edilir.Afiyet olsun.
 

Konuyu görüntüleyenler

Ana Sayfa Register Log In
Üst