Ekşili Soğan Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 4adetsoğan(haşlanmış)
- 500gramdana kıyma
- 1su bardağıince bulgur
- 1tatlı kaşığıtuz (azaltıp arttırılabilir)
- 1yemek kaşığı (tepeleme)nar ekşisi
- 1tatlı kaşığınane
- 1tatlı kaşığıpul biber
- 1/2su bardağısu
Sosu için:
- 1yemek kaşığıdomates salçası
- 1yemek kaşığıbiber salçası
- 1/2su bardağısıvı yağ
- 1/2su bardağısu
Ekşili Soğan Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğanların kabuğunu soyup, alt ve üst kısmından bir miktar keserek yumuşayana kadar tuzlu suda haşlayın ve ocaktan aldıktan sonra soğumaya bırakın.
- Soğanlar soğuduktan sonra nazikçe alttan üste doğru ittirip her bir katmanının düzgğnce çıkmasını sağlayın. Bu noktada birkaç adet soğanın yırtılması normaldir.
- Dolmanın iç harcı için kıyma, kuru soğan, ince bulgur, nar ekşisi, pul biber ve naneyi su ilave ederek yoğurun.
- Yoğurulan iç harcı katmanlarına ayrılmış soğanların içerisine doldurun ve tencereye dizin.
- Sosu için, bir kasede domates ve biber salçalarını, sıvı yağ ve suyu karıştırıp dolmaların üzerine dökün.
- Önce harlı ateşte bir taşım kaynattıktan sonra kısık ateşte 30 dakika pişirin.
Ekşili Soğan Dolması Tarifinin Servis Önerisi
Kıyılmış maydanoz ve yoğurt ile müthiş uyum sağlıyor.