Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Meşhur İngiliz kahvaltısı:
Klasik kahvaltıda sosis, jambon, mantar, fasulye, yumurta, sucuğu andıran ama közlenmiş domates ve yulaftan hazırlanan 'black pudding' meşhur İngiliz çayı ile servis ediliyor
Lavaş ve marmelatlı İran kahvaltısı:
Lavaş ekmeği, reçel ve tereyağının bulunduğu İran kahvaltısında zaman zaman buğday, kimyon, yağ, şeker ve kıymayla hazırlanan klasik lezzet 'halim' yer alıyor
Süzme yoğurtlu Lübnan kahvaltısı
Lübnan'da kahvaltı labnesiz olmaz. Bir de güne mutlaka süzme yoğurtla başlıyorlar. Yoğurdun üstüne biraz zeytinyağı gezdiriliyor, kuru nane serpiliyor, zeytin ve salatalıkla süslendikten sonra sıcak pide eşliğinde yeniliyor.
Balıklı İsveç kahvaltısı:
Göl ve nehirleriyle ünlü İsveç'te kahvaltılar balıksız olmuyor. Somon ve alabalık, dereotu ve çeşitli baharatlarla tatlandırılıyor. İsveçliler üzümlü ekmek, yabanmersini reçeli ve bir gözleme çeşidi olan 'pannkakor' ile kahvaltılarını süslüyor