Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Choley baharatlı şık bir bezelye ve puris ise mayasız kızarmış ekmektir. Bu yiyecekler Hindistan'da kahvaltı olarak servis edilir. En popüler olan bu yiyecekler Pencap'da daha çok tercih edilir. Gerçekten lezzetli ve protein dolu bir kahvaltıdır. Baharat kullanımı aileden aileye değişmekle birlikte, yemeğin temel tadı aynı kalır.
Dört yaşındaki Rethabile Shale Lesotho Marabeng, okulda servis edilen, vitaminlerle güçlendirilmiş mısır gevreği yiyor. WFP açlıkla mücadelede vakfı, aileleri çocuklarını okula göndermeye teşvik etmek için, 2014 yılında okullarda yaklaşık 250.000 çocuğa yemek sağladı.
Kahvaltı tlacoyo, frijoles (fasulye) ile mavi Mısır tortillası. Meksika bayrağı renklerini hatırlatan bu yemek, baharatlı kırmızı sos ve Nopalitos (kaktüs) ile birlikte yenilmektedir
Jok yani Tay tarzı pirinç lapası. Bu Tayland'lıların en popüler kahvaltısıdır. Evde pişirebilirsiniz çünkü yapılışı çok kolay. Ya da sokak tezgahlarında da satabilirsiniz. Genellikle sabahları veya gece geç saatlerde satmak mümkün.
Pankekli Amerikan kahvaltısı
Ev yapımı kalın pankekler Amerikan kahvaltılarının vazgeçilmezi. Domuz pastırması, çırpılmış yumurta ve filtre kahve de klasikler arasında. Ve yulaf ezmesi, müsli, mısır gevreği...
Miso çorbalı Japon kahvaltısı:
Japonya'da kahvaltının vazgeçilmezleri yeşil çay, buharda pişmiş pirinç, balık ile soya filizi ve fermente edilmiş fasulye ezmesiyle hazırlanan miso çorbasıdır.
Süt çorbalı Kolombiya kahvaltısı:
'Changua' yani yumurtalı süt çorbası Kolombiya kahvaltısının ayrılmaz parçası. Süt, maydanoz, taze soğan, peynirle pişirilen çorbanın üstüne kaynarken sarısı dağılmayacak şekilde yumurta kırılıyor. Ekmek banılarak yeniliyor.
Tortillalı Meksika kahvaltısı:
Tortillasız Meksika kahvaltısı düşünülemez. Dana parçacıkları, tortilla, nacho, peynir ve fasulye Meksika kahvaltılarını süsler. Yumurtanın salça eşliğinde tortilla üzerinde servis edilmesiyle hazırlanan 'huevos rancheros' ise favori.
Baharatlı Pakistan kahvaltısı
Tavada kızartılarak hazırlanan mayasız Hint ekmeği 'aloo paratha' ve çay bu ülkede en popüler kahvaltı tercihleri. Sebzeli körili et veya tavuk en sevilen kahvaltı yiyeceklerinden... Kimyon ve naneli ayran da bu klasik kahvaltıya eşlik ediyor.
Deniz ürünü bol Portekiz kahvaltısı:
Balıkçılığın önemli bir geçim kaynağı olduğu Portekiz'de balık sıklıkla sofralara gelir. Ton balıklı-yumurtalı ekmek yani "paozinho com atum", taze meyve suları özellikle de portakal ve greyfurt ile yeniliyor. Koyu kahve sık sık tercih edilen kahvaltılıklar arasında.
Yüksek kalorili Rus kahvaltısı:
Yüksek kalorili havyar, lakerda ve balık ürünleri Rus kahvaltı sofralarının başrolünde. Rus yumurtası ve lakerdalı esmer ekmek
wolga-schnitte' dünyaca ünlü. Rusların kahvaltısında uzun süre pişirilmiş buğdaydan yapılan 'kasha' da oldukça popüler kahvaltılıklar arasında.
Pirinç lapalı Çin kahvaltısı:
Çinliler kahvaltıya "İlk öğün" derler. Pirincin tatlı ya da tuzlu suda haşlanıp eriyinceye kadar kaynatılarak hazırlandığı 'congee' adı verilen lapa, Çin kahvaltısının vazgeçilmezi... Çinliler bu pirinç lapasını ördek, balık veya domuz eti katarak da yiyebiliyor.