Neler yeni

Dünyadaki Kahvaltı Kültürü

GuLce 

EMEKTAR UYE
Mesajlar
1,853
Puanları
83
Tepkime puanı
460
Konum
Başkent
Hindistan

Luchi yani beyaz un ile yapılan kızarmış kabarık ekmek, acılı Hint baharatlı patates. Geleneksel Bengalce evlerinde tercih edilen kahvaltıdır.
 

GuLce 

EMEKTAR UYE
Mesajlar
1,853
Puanları
83
Tepkime puanı
460
Konum
Başkent
Hindistan

Choley baharatlı şık bir bezelye ve puris ise mayasız kızarmış ekmektir. Bu yiyecekler Hindistan'da kahvaltı olarak servis edilir. En popüler olan bu yiyecekler Pencap'da daha çok tercih edilir. Gerçekten lezzetli ve protein dolu bir kahvaltıdır. Baharat kullanımı aileden aileye değişmekle birlikte, yemeğin temel tadı aynı kalır.
 

GuLce 

EMEKTAR UYE
Mesajlar
1,853
Puanları
83
Tepkime puanı
460
Konum
Başkent
Lesotho

Dört yaşındaki Rethabile Shale Lesotho Marabeng, okulda servis edilen, vitaminlerle güçlendirilmiş mısır gevreği yiyor. WFP açlıkla mücadelede vakfı, aileleri çocuklarını okula göndermeye teşvik etmek için, 2014 yılında okullarda yaklaşık 250.000 çocuğa yemek sağladı.
 

GuLce 

EMEKTAR UYE
Mesajlar
1,853
Puanları
83
Tepkime puanı
460
Konum
Başkent
Madagaskar

Okuldaki öğrencilerin hem beslenme hem de okula devamını sağlayan bir program dahilinde Antananarivo Ampasandratsarahoby, fasulye tabanlı püre yiyor.
 

GuLce 

EMEKTAR UYE
Mesajlar
1,853
Puanları
83
Tepkime puanı
460
Konum
Başkent
Meksika

Kahvaltı tlacoyo, frijoles (fasulye) ile mavi Mısır tortillası. Meksika bayrağı renklerini hatırlatan bu yemek, baharatlı kırmızı sos ve Nopalitos (kaktüs) ile birlikte yenilmektedir
 

GuLce 

EMEKTAR UYE
Mesajlar
1,853
Puanları
83
Tepkime puanı
460
Konum
Başkent
Nepal

Köri ve baharatlı chasa soslu nohut ile birlikte, Nepal'e özel süt çayı tercih edilmektedir.
 

GuLce 

EMEKTAR UYE
Mesajlar
1,853
Puanları
83
Tepkime puanı
460
Konum
Başkent
Senegal

IFAD projesi kapsamında Senegal, Kaolack Bölgesi'ndeki sabah kahvaltısı, kuskus, niebé (fasulye) ve et suyu.
 

GuLce 

EMEKTAR UYE
Mesajlar
1,853
Puanları
83
Tepkime puanı
460
Konum
Başkent
Tayland

Jok yani Tay tarzı pirinç lapası. Bu Tayland'lıların en popüler kahvaltısıdır. Evde pişirebilirsiniz çünkü yapılışı çok kolay. Ya da sokak tezgahlarında da satabilirsiniz. Genellikle sabahları veya gece geç saatlerde satmak mümkün.
 

GuLce 

EMEKTAR UYE
Mesajlar
1,853
Puanları
83
Tepkime puanı
460
Konum
Başkent
Zambiya

Geleneksel kabak, haşlanmış bezelye, haşlanmış yer fıstığı, ızgara manyok, kavrulmuş yer fıstığı ve haşlanmış tatlı patatesten oluşan bir kahvaltı.
 

GuLce 

EMEKTAR UYE
Mesajlar
1,853
Puanları
83
Tepkime puanı
460
Konum
Başkent
Pankekli Amerikan kahvaltısı
Ev yapımı kalın pankekler Amerikan kahvaltılarının vazgeçilmezi. Domuz pastırması, çırpılmış yumurta ve filtre kahve de klasikler arasında. Ve yulaf ezmesi, müsli, mısır gevreği...
 

GuLce 

EMEKTAR UYE
Mesajlar
1,853
Puanları
83
Tepkime puanı
460
Konum
Başkent
Bol proteinli Alman kahvaltısı:
Peynir, sosis, sucuk, kaz ciğeri, patates, yumurta, esmer ekmek Alman kahvaltısının en sevilen lezzetleri arasında.
 

GuLce 

EMEKTAR UYE
Mesajlar
1,853
Puanları
83
Tepkime puanı
460
Konum
Başkent
Çikolatalı pirinç lapalı Filipin kahvaltısı:
Filipin kahvaltı sofrasında çikolatalı pirinç lapası, salamura balık, kızarmış sarmısaklı pilav ve sert kahve başrolde.
 

GuLce 

EMEKTAR UYE
Mesajlar
1,853
Puanları
83
Tepkime puanı
460
Konum
Başkent
Kruvasanlı Fransız kahvaltısı:
Baget ekmeği ve kruvasan, çeşit çeşit reçeller, tereyağı ve yanında da genellikle kahveyi tercih ediyor Fransızlar
 

GuLce 

EMEKTAR UYE
Mesajlar
1,853
Puanları
83
Tepkime puanı
460
Konum
Başkent
Miso çorbalı Japon kahvaltısı:
Japonya'da kahvaltının vazgeçilmezleri yeşil çay, buharda pişmiş pirinç, balık ile soya filizi ve fermente edilmiş fasulye ezmesiyle hazırlanan miso çorbasıdır.
 

GuLce 

EMEKTAR UYE
Mesajlar
1,853
Puanları
83
Tepkime puanı
460
Konum
Başkent
Süt çorbalı Kolombiya kahvaltısı:
'Changua' yani yumurtalı süt çorbası Kolombiya kahvaltısının ayrılmaz parçası. Süt, maydanoz, taze soğan, peynirle pişirilen çorbanın üstüne kaynarken sarısı dağılmayacak şekilde yumurta kırılıyor. Ekmek banılarak yeniliyor.
 

GuLce 

EMEKTAR UYE
Mesajlar
1,853
Puanları
83
Tepkime puanı
460
Konum
Başkent
Tortillalı Meksika kahvaltısı:
Tortillasız Meksika kahvaltısı düşünülemez. Dana parçacıkları, tortilla, nacho, peynir ve fasulye Meksika kahvaltılarını süsler. Yumurtanın salça eşliğinde tortilla üzerinde servis edilmesiyle hazırlanan 'huevos rancheros' ise favori.
 

GuLce 

EMEKTAR UYE
Mesajlar
1,853
Puanları
83
Tepkime puanı
460
Konum
Başkent
Baharatlı Pakistan kahvaltısı
Tavada kızartılarak hazırlanan mayasız Hint ekmeği 'aloo paratha' ve çay bu ülkede en popüler kahvaltı tercihleri. Sebzeli körili et veya tavuk en sevilen kahvaltı yiyeceklerinden... Kimyon ve naneli ayran da bu klasik kahvaltıya eşlik ediyor.
 

GuLce 

EMEKTAR UYE
Mesajlar
1,853
Puanları
83
Tepkime puanı
460
Konum
Başkent
Deniz ürünü bol Portekiz kahvaltısı:
Balıkçılığın önemli bir geçim kaynağı olduğu Portekiz'de balık sıklıkla sofralara gelir. Ton balıklı-yumurtalı ekmek yani "paozinho com atum", taze meyve suları özellikle de portakal ve greyfurt ile yeniliyor. Koyu kahve sık sık tercih edilen kahvaltılıklar arasında.
 

GuLce 

EMEKTAR UYE
Mesajlar
1,853
Puanları
83
Tepkime puanı
460
Konum
Başkent
Yüksek kalorili Rus kahvaltısı:
Yüksek kalorili havyar, lakerda ve balık ürünleri Rus kahvaltı sofralarının başrolünde. Rus yumurtası ve lakerdalı esmer ekmek
wolga-schnitte' dünyaca ünlü. Rusların kahvaltısında uzun süre pişirilmiş buğdaydan yapılan 'kasha' da oldukça popüler kahvaltılıklar arasında.
 

GuLce 

EMEKTAR UYE
Mesajlar
1,853
Puanları
83
Tepkime puanı
460
Konum
Başkent
Pirinç lapalı Çin kahvaltısı:
Çinliler kahvaltıya "İlk öğün" derler. Pirincin tatlı ya da tuzlu suda haşlanıp eriyinceye kadar kaynatılarak hazırlandığı 'congee' adı verilen lapa, Çin kahvaltısının vazgeçilmezi... Çinliler bu pirinç lapasını ördek, balık veya domuz eti katarak da yiyebiliyor.
 

Konuyu görüntüleyenler

  • Üst