Maximum
EMEKTAR UYE
Harika kahvaltılar için sürülebilir çikolatalara karşı mis gibi reçeller hazırlıyoruz!
Çilek en şahane meyvelerimizden biri. Pastaların da meyve salatalarının da içinde mis kokusu ile hemen kendini belli eder, tadı ile mest eder. Bandırmak için bir dilim ekmeğinizi kapın da gelin bu kez videolar çilek reçeli için oynatılıyor, tencereler onun için kaynatılıyor!
Mevsimin en minik, en sevimli, en kırmızı, en mis kokulu çileklerini toplayın ve ocakların başına doğru ilerleyin. Leziz reçel için kaynayan tencere ile evin tüm bireyleri hatta tüm eşyaları bu düş dolu çilek kokusunun sarhoşluğunda dans edip kaybolmaya hazır olsun.
Çilekli reçel tarifi, çilek reçeli tarifi, çilek reçeli nasıl yapılır, çilekli reçel yapımı, evde çilek reçeli nasıl yaparım, leziz çilekli reçel, çilekli reçel hazırlanışı ve daha birçok reçel tarifi için bizden ayrılmayın.
Püf Noktası ;
MALZEMELER
Çilek en şahane meyvelerimizden biri. Pastaların da meyve salatalarının da içinde mis kokusu ile hemen kendini belli eder, tadı ile mest eder. Bandırmak için bir dilim ekmeğinizi kapın da gelin bu kez videolar çilek reçeli için oynatılıyor, tencereler onun için kaynatılıyor!
Mevsimin en minik, en sevimli, en kırmızı, en mis kokulu çileklerini toplayın ve ocakların başına doğru ilerleyin. Leziz reçel için kaynayan tencere ile evin tüm bireyleri hatta tüm eşyaları bu düş dolu çilek kokusunun sarhoşluğunda dans edip kaybolmaya hazır olsun.
Çilekli reçel tarifi, çilek reçeli tarifi, çilek reçeli nasıl yapılır, çilekli reçel yapımı, evde çilek reçeli nasıl yaparım, leziz çilekli reçel, çilekli reçel hazırlanışı ve daha birçok reçel tarifi için bizden ayrılmayın.
Püf Noktası ;
- Ekleyeceğiniz tereyağı reçelin köpürüp olması gerektiğinden fazla kıvam almasını engelleyecektir.
- Limon tuzu reçeli daha parlak ve raf ömrünün uzamasına destek olacaktır.
MALZEMELER
çilek
700 gr.
toz şeker
600 gr.
limon tuzu
1 çk.
tereyağı
1 tk.
1. Adım
Çilekleri saplarını ayıklayıp iyice yıkayın ve bir tencere içerisine alıp şekeri üzerine ilave edin.
2. Adım
Tencerenin kapağını kapatıp 1 gece bekletin. Bekletme süresi sonunda çilekler suyunu salacaktır. Ardından ocağa alıp orta ateşte kaynayana kadar pişirin.
3. Adım
Kaynamaya başlayınca altını kısın ve ara ara karıştırın. Bu sırada üzerinde oluşacak köpükleri bir kaşık veya kevgir yardımıyla toplayın.
4. Adım
Ardından kıvamı için test edin. Soğuk bir tabağa reçeli damlattığınızda çok akışkan değilse yeterli kıvama ulaşmışsınız demektir.
5. Adım
Ocaktan almadan 2 dakika önce limon tuzunu ekleyip ardından tereyağını koyun.
6. Adım
Daha sonra altını kapatıp soğuması için biraz izin verin ve kavanoza doldurup kapağını kapatıp ters çevirin. Buzdolabında veya ışık görmeyen bir yerde muhafaza edebilirsiniz.