Buğday Aşı Çorba Tarifi

GuLce 

EMEKTAR UYE

GuLce 

EMEKTAR UYE
Katılım
28 Haz 2023
Mesajlar
1,853
Tepkime puanı
457
Puanları
83
Konum
Başkent
Malzemeler

Buğday Aşı Çorbası (6 Kişilik)
Malzemeler
4 su bardağı su
1 adet haşlanmış kuzu gerdanı ve suyu
200 gram aşurelik buğday
1 kase yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1 adet havuç
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızıbiber
Tuz
Hazırlanışı

Tencerede 4 su bardağı suyla kuzu gerdanını 60-70 dakika pişirin.
Suyu bir tencereye süzün.
Akşamdan ıslanmış ve yıkanmış aşurelik buğdayı ilave edin.
30-35 dakika pişirin.
Önceden pişirdiğiniz kuzu gerdanının etini ayıklayıp, incecik didin.
Kaynamakta olan karışıma ekleyin.
Yoğurt ve yumurtayı çırpın.
Hafifçe sulandırarak karışıma ekleyin.
Haşlayıp, kibrit şeklinde doğradığınız havuçları da tencereye alın.
Ayrı bir tavada tereyağını eritin.
Kıyılmış domatesleri ekleyin.
3-4 dakika kavurup, kırmızıbiberi ekleyin.
Bu karışımı da çorbaya ekleyin.
Tuzunu ayarlayarak servis yapın.

Alıntı
 

Konuyu görüntüleyenler

Ana Sayfa Register Log In
Üst