Neler yeni

Arama sonuçlarınız

  1. GuLce

    Dünyadaki Kahvaltı Kültürü

    Balıklı İsveç kahvaltısı: Göl ve nehirleriyle ünlü İsveç'te kahvaltılar balıksız olmuyor. Somon ve alabalık, dereotu ve çeşitli baharatlarla tatlandırılıyor. İsveçliler üzümlü ekmek, yabanmersini reçeli ve bir gözleme çeşidi olan 'pannkakor' ile kahvaltılarını süslüyor
  2. GuLce

    Dünyadaki Kahvaltı Kültürü

    Süzme yoğurtlu Lübnan kahvaltısı Lübnan'da kahvaltı labnesiz olmaz. Bir de güne mutlaka süzme yoğurtla başlıyorlar. Yoğurdun üstüne biraz zeytinyağı gezdiriliyor, kuru nane serpiliyor, zeytin ve salatalıkla süslendikten sonra sıcak pide eşliğinde yeniliyor.
  3. GuLce

    Dünyadaki Kahvaltı Kültürü

    Lavaş ve marmelatlı İran kahvaltısı: Lavaş ekmeği, reçel ve tereyağının bulunduğu İran kahvaltısında zaman zaman buğday, kimyon, yağ, şeker ve kıymayla hazırlanan klasik lezzet 'halim' yer alıyor
  4. GuLce

    Dünyadaki Kahvaltı Kültürü

    Meşhur İngiliz kahvaltısı: Klasik kahvaltıda sosis, jambon, mantar, fasulye, yumurta, sucuğu andıran ama közlenmiş domates ve yulaftan hazırlanan 'black pudding' meşhur İngiliz çayı ile servis ediliyor
  5. GuLce

    Dünyadaki Kahvaltı Kültürü

    Pirinç lapalı Çin kahvaltısı: Çinliler kahvaltıya "İlk öğün" derler. Pirincin tatlı ya da tuzlu suda haşlanıp eriyinceye kadar kaynatılarak hazırlandığı 'congee' adı verilen lapa, Çin kahvaltısının vazgeçilmezi... Çinliler bu pirinç lapasını ördek, balık veya domuz eti katarak da yiyebiliyor.
  6. GuLce

    Dünyadaki Kahvaltı Kültürü

    Yüksek kalorili Rus kahvaltısı: Yüksek kalorili havyar, lakerda ve balık ürünleri Rus kahvaltı sofralarının başrolünde. Rus yumurtası ve lakerdalı esmer ekmek wolga-schnitte' dünyaca ünlü. Rusların kahvaltısında uzun süre pişirilmiş buğdaydan yapılan 'kasha' da oldukça popüler kahvaltılıklar...
  7. GuLce

    Dünyadaki Kahvaltı Kültürü

    Deniz ürünü bol Portekiz kahvaltısı: Balıkçılığın önemli bir geçim kaynağı olduğu Portekiz'de balık sıklıkla sofralara gelir. Ton balıklı-yumurtalı ekmek yani "paozinho com atum", taze meyve suları özellikle de portakal ve greyfurt ile yeniliyor. Koyu kahve sık sık tercih edilen kahvaltılıklar...
  8. GuLce

    Dünyadaki Kahvaltı Kültürü

    Baharatlı Pakistan kahvaltısı Tavada kızartılarak hazırlanan mayasız Hint ekmeği 'aloo paratha' ve çay bu ülkede en popüler kahvaltı tercihleri. Sebzeli körili et veya tavuk en sevilen kahvaltı yiyeceklerinden... Kimyon ve naneli ayran da bu klasik kahvaltıya eşlik ediyor.
  9. GuLce

    Dünyadaki Kahvaltı Kültürü

    Tortillalı Meksika kahvaltısı: Tortillasız Meksika kahvaltısı düşünülemez. Dana parçacıkları, tortilla, nacho, peynir ve fasulye Meksika kahvaltılarını süsler. Yumurtanın salça eşliğinde tortilla üzerinde servis edilmesiyle hazırlanan 'huevos rancheros' ise favori.
  10. GuLce

    Dünyadaki Kahvaltı Kültürü

    Süt çorbalı Kolombiya kahvaltısı: 'Changua' yani yumurtalı süt çorbası Kolombiya kahvaltısının ayrılmaz parçası. Süt, maydanoz, taze soğan, peynirle pişirilen çorbanın üstüne kaynarken sarısı dağılmayacak şekilde yumurta kırılıyor. Ekmek banılarak yeniliyor.
  11. GuLce

    Dünyadaki Kahvaltı Kültürü

    Miso çorbalı Japon kahvaltısı: Japonya'da kahvaltının vazgeçilmezleri yeşil çay, buharda pişmiş pirinç, balık ile soya filizi ve fermente edilmiş fasulye ezmesiyle hazırlanan miso çorbasıdır.
  12. GuLce

    Dünyadaki Kahvaltı Kültürü

    Kruvasanlı Fransız kahvaltısı: Baget ekmeği ve kruvasan, çeşit çeşit reçeller, tereyağı ve yanında da genellikle kahveyi tercih ediyor Fransızlar
  13. GuLce

    Dünyadaki Kahvaltı Kültürü

    Çikolatalı pirinç lapalı Filipin kahvaltısı: Filipin kahvaltı sofrasında çikolatalı pirinç lapası, salamura balık, kızarmış sarmısaklı pilav ve sert kahve başrolde.
  14. GuLce

    Dünyadaki Kahvaltı Kültürü

    Bol proteinli Alman kahvaltısı: Peynir, sosis, sucuk, kaz ciğeri, patates, yumurta, esmer ekmek Alman kahvaltısının en sevilen lezzetleri arasında.
  15. GuLce

    Dünyadaki Kahvaltı Kültürü

    Pankekli Amerikan kahvaltısı Ev yapımı kalın pankekler Amerikan kahvaltılarının vazgeçilmezi. Domuz pastırması, çırpılmış yumurta ve filtre kahve de klasikler arasında. Ve yulaf ezmesi, müsli, mısır gevreği...
  16. GuLce

    Dünyadaki Kahvaltı Kültürü

    Zambiya Geleneksel kabak, haşlanmış bezelye, haşlanmış yer fıstığı, ızgara manyok, kavrulmuş yer fıstığı ve haşlanmış tatlı patatesten oluşan bir kahvaltı.
  17. GuLce

    Dünyadaki Kahvaltı Kültürü

    Tayland Jok yani Tay tarzı pirinç lapası. Bu Tayland'lıların en popüler kahvaltısıdır. Evde pişirebilirsiniz çünkü yapılışı çok kolay. Ya da sokak tezgahlarında da satabilirsiniz. Genellikle sabahları veya gece geç saatlerde satmak mümkün.
  18. GuLce

    Dünyadaki Kahvaltı Kültürü

    Senegal IFAD projesi kapsamında Senegal, Kaolack Bölgesi'ndeki sabah kahvaltısı, kuskus, niebé (fasulye) ve et suyu.
  19. GuLce

    Dünyadaki Kahvaltı Kültürü

    Nepal Köri ve baharatlı chasa soslu nohut ile birlikte, Nepal'e özel süt çayı tercih edilmektedir.
  20. GuLce

    Dünyadaki Kahvaltı Kültürü

    Meksika Kahvaltı tlacoyo, frijoles (fasulye) ile mavi Mısır tortillası. Meksika bayrağı renklerini hatırlatan bu yemek, baharatlı kırmızı sos ve Nopalitos (kaktüs) ile birlikte yenilmektedir
  • Üst